zondag 22 augustus 2021

20 september terug naar kantoor? - niet te vaak maar ook niet te weinig

Het zou zomaar kunnen dat we na 20 september weer volop naar kantoor komen. Dat betekent dat individuele collega's en teams nog een maand hebben om zich voor te bereiden op het hybride werken. 

Sommige dingen moet je nu bedenken maar kunnen later nog worden bijgesteld (weekindeling kantoor / thuis passend bij jouw best werkende modus, teamontmoetingsfrequentie op kantoor). 

Andere dingen moet je nu regelen anders lukt het straks niet meer (hybride vergaderfaciliteiten en tijdig positieve leerervaringen op kunnen doen met hybride vergaderingen). 

Zeker na een succesvolle oefensetting met de speakerphone voor hybride vergaderen vanaf de laptop op kantoor zit het voor mij op beide fronten wel snor denk ik dan. O ja en ik mik op 50%/50% thuis/kantoor met gebruikmakend van mijn korte reistijd de kantoortijd over drie of vier dagen verdeeld. Maar goed alle andere keuzes zijn natuurlijk ook goed. Hoewel daar zijn de meningen toch wat over verdeeld.  Van de week weer een mooie slow listening podcast over hybride werken beluisterd. Naast bekende en minder bekende inzichten als 'de kantoortuin is niet geschikt om te werken', 'ga je kantoor vooral niet alleen als ontmoetingsplek inrichten' ook kennis gemaakt met het Tribal Leadership Model. Je hebt daarin vijf fasen voor teamcultuur. En het idee is dat als iedereen remote werkt je als team eigenlijk niet goed boven stage 3 uit kan komen. 


     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten