zaterdag 24 januari 2015

Kennis: Drie-in-één bezoek bij NWO

Na toch nog bijna een half uur doortrappen kwam ik maandagmiddag bij NWO aan voor een drie-in-één bezoek. Eerst even bijpraten met Josef Stuefer over het nationaal Kennis- en Innovatieprogramma Water en Klimaat (NKWK). Samen waren we al bij het ontstaan van het programma betrokken en binnenkort gaan we met het projectbureau aan de slag om een bijeenkomst te organiseren om strategische kennisvragen op te halen rond het thema klimaatmitigatie en water, met subthema's stad,  energie-opwekking & kunstwerken, en verdieping ( verzuring oceanen, verdroging veen). Daar hebben we het vrijdag trouwens nog een keer over gehad en de bijeenkomst gaat 6 maart plaatsvinden, maar dat terzijde. Josef heeft mij nog eens bijgepraat over NWO calls en financieringsroutes. Zelf denk ik wat na over inzet van NKWK- middelen op onderzoek gericht op kenniscocreatie en de positionering van beleidsmedewerkers daarin, en onderzoek naar landing van kennis uit NKWK ( en SURF) in beleid. 
Vervolgens heel prettig met Marcus van Leeuwen bijgepraat over SURF en de mogelijkheden voor een goede aansluiting van IenM daarbij. Marcus komt 10 februari over SURF presenteren in het overleg IenM en de stad. 
Samen met Ivonne van Pelt (KNMI) kennisgemaakt met Henk van der Molen de trekker van het secretariaat dat de wetenschapsagenda gaat maken. Vooral gehad over manieren om de rijkskemnisinstituten hier een volwaardige rol in te geven. 
Een mooie drie- in-één gedachte die nog veel mooier had kunnen zijn als ze ook echt in één gebouw hadden gezeten :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten