zondag 2 februari 2014

Kennis: Goede voornemens SKIA

Het nieuwe jaar geeft natuurlijk ook weer nieuwe energie om de SKIA-thema's aan te zwengelen. Over energie gesproken.....Thema A Energieke Samenleving gaat gestaag. Deze week bijgepraat met de collega's van directie Participatie, directie Communicatie en FMC. We gaan nu een plannetje maken en een short list van beleidstrajecten die we gaan verleiden om aan de slag te gaan met het wat mij betreft zeer inspirerende en op de praktijk gerichte rapport van de directie participatie. Als het even kan proberen we te twinnen met de beleidstrajecten waar van uit SKIA  thema C Gedrag met het Behavioural Insight Team mee gepilot wordt. Machiel Hendrikse van FMC is hier nu ook bij betrokken en die heeft enthousiasme en tijd om hier mee aan de slag te gaan. 
Voor thema B Financiering is het goede nieuws dat Bart Veuger (RWS) voor een half jaar heeft bijgetekend. Hij gaat de interne Community of Knowledge weer nieuw leven in blazen en voelt zich daarbij zeer gesteund door de masterclass over financiering die Saskia op 8 april organiseert. Een mooi stukje combineren lijkt me. Al pratend kregen we gelijk een idee voor ideeenmanagement....regelen dat beleidskern en RWS bij elkaar in de agenda kunnen kijken. Nu moeten we het met een gestreept balkje doen. 
Voor thema D Gebiedsontwikkeling heb ik deze week weer bijgekletst met Renee Mekel. We gaan samen bedenken hoe we zoveel mogelijk IenM'ers naar het VerDuS congres op 17 juni krijgen. Hier toe gaan we binnenkort met Ymkje de Boer brainstormen. 
Thema F Duurzame mobiliteit is nu in handen van Herman Taal (DGB). Maandag spreek ik verder met hem en Saeda Moorman (KiM) over de uitvoering van de Kenniskamer-actie mbt de hulp die KiM gaat bieden bij de vraagsturing op dit thema. Hopelijk biedt dit voldoende perspectieven om de CoK Duurzame Mobiliteit weer te activeren.
Voor een update van Thema G Het sluiten van ketens hoefde ik de KIS-gang niet te verlaten want daar weet Onno alles van af.  Edwin Meeuwsen (DGMI) trekt hier bijgestaan door Onno voortvarend aan. Er is nu een bijgewerkte lijst van kennisvragen over de beleidsDGs heen. Daar moet eerst nog even een kwaliteits- cq prioriteringsslag overheen en dan is het zaak de lijst te toetsen bij de kennisinstituten. Daarbij willen we weer gebruik maken van de padlet zoals we dat voor de CoK Duurzame Mobiliteit hebben gedaan. Edwin is hier ook enthousiast over. 
Dan ontbreken nog Thema C Gedrag die echt als een tierelier loopt en Thema E Knooppunten en Netwerken die gebukt gaat onder het pensioen van Emiel Dil


Geen opmerkingen:

Een reactie posten